Wednesday, December 23, 2015

November and Disember Haul of 2015!!!

No comments:
Assalamualaikum and hye guys!!
So, Im back! Im actually quite really excited to update my new entry.
Since its tooo long i been M.I.A for a reason.
So yeah! Let's get on actual entry!!

To be honestly, i really want to update every single pieces that i faces entire of my life.
But something keep me to not do that and think this would be awkward  i meant really awkward you know for someone whos been M.I.A. then make a comeback. XP
So i hope this Haul entry would be a treasure for me in future and ofcos my love one.. miahahahahah..

Disclaimer: If you a someone, who really dont like haul video and stuff like that. This entry/blog really not for you.
 
                                    Wani XOXO.

First thing that i got was baju kurung :


The red one from Jakel while the green from Gene Martino.
Both this was wear for my brother reception.

Actually i was thinking i want to wear red abaya but my dad bought this red baju kurung, so.
:D


Then i bought a bunch of comic, biography, novel and stationary that all of that i bought using my own money except for Act Like A Lady, Think Like A Man. Knew me, im not someone whos really like to read a novel (novel tipikal cinta melayu la, nyah XD) because i hate to had a feeling " you haven't finish it yet, but you already can guess what it will going on".blurghh...

Next, the things that i was bought on-line:


Benefit make-up kit with traveling pouch.
I tell you what, i really...realllllyyyy want this makeup brand so badly, and the time i saw this online it was on sale!! HAHHAHAHAH.... SO HAPPY ENDING YÁLL.


Next, makep up pouch with gold sequin. This sequin pouch also was my top list. I been searching like for a long time. You know, looking for a great price. To make sad, it was sale after i bought 
: 2 for RM 50 inc pos. :0



this is my very first time ever i use BBW prouduct. This i got from instagram online shop.



Victoria Secret also is first time ever i tried their product. At first time, i wanted to buy the strawberry one but currently it out of stock. But this Mango Temptation smell really nice. Knew me, im really dont like to wear a perfume everyday because i cant stand with smell. But this Mango Temptation really different. Higher RECOMMEND!!! Ohyeah you can got also, just check @lurve_victoriasecret on instagram. They selling authentic VS and BBW. Go and check em!!!





Next i got Furry Love from Nine West at SOGO KL. My review for this perfume was i thought it has two but then... gotcha!! HAHAHAHAHAH... The white box had strong smell that i dont very like it but when spray the perfume... it nice and strong... and last longer but not my fav. 


Last but not least, i bought this cutie mandarin tin from Crabtree and Evelyn,LONDON at SOGO. You know what, actually i really wanted to buy a christmas promotion from THE BODY SHOP but then i already spent RM 150 for this... so... muahahahah.. ohh didnt I say it is musical madarin tin with hand therapy lotion???!!


I love it all the smell and price for not to pricey because it on the sale (normal price RM 338!!), so how can i not buy it. And at the same time it like a reward for me this year, and yeah i bought this with using my own money. I worked. PERIOD.

So that all for this time. Thank you for reading my entry. May Allah SWT bless you. KEEP POSITIVE and LEFT NEGATIVE BEHIND YOU!!! Till thenn...

Saturday, January 10, 2015

Kemas kini.

No comments:


Assalamualaikum. Apo khabor, semua?

Takpa kan kalau gua bahasakan diri gua dengan gua?
Yela, mana tau kalau ada yang terasa dengan kekasaran diri ku ini. Kuikuikui.
Last post, gua ada cerita (kalau korang baca la) yang gua akan slow-kan sikit dalam dunia alam maya ni.
Ikutkan taklah sangat. Malah gua dengan senang hati bercengkerama dengan Kim K.
Erggg.. I mean, game Kim Kardashian lah. Hahhahaha. K, tak lawak. -,-
Tapi serious gua cakap yang twitter dah berkurun juga lah gua tak update.
Kalau bukak pun sekadar usha-usha twitt then pangkah kat tab.
Tapi tadi gua dah deactive-kan gua punya twitter sebab terlampau banyak sangat laman sosial sampai tak menang tangan. Maklumlah, guakan F.E.M.E.S. hahhahaha. k. Tak. Sebenarnya. T____T

Ni pun gua ambil keputusan pun sebab handphone gua (abah gua sebonarnya. hiks) dah rosak sejak 2 malam lepas. Sedih jugak lah takdapat nak main game Kim K. T___T
Tapi alhamdulilah, mungkin ada hikmah juga kan?:')
Nak-nak pula gua dah janji dengan diri gua nak kurang apa yang perlu.
Kalau macam tahun lepas gua sibuk dengan macam-macam benda.
Seperti sibuk dengan spm, bengkel kecemerlangan, cuti-cuti malaysia, kem pkbm(persatuan kedat bersatu malaysia. Dan. Alhamdulilah gua dengan keluarga diberi kesempatan untuk berkunjung ke rumahNya yakni Mekkah dan Madinah. Dapat la juga gua beristirat dekat 2 minggu kat sana.
Tapi nangis juga la. Sebab balik Malaysia dah kena fikir pasal peperiksaan pertengahan tahun dengan kem pkbm. Dah la gua bertolak hari rabu kesana. hari tu jugaklah hari cikgu buat latihan menembak. Tapi alhamdulilah sekali lagi . Bila time pemilihan menembak gua dapat. Yang paling tak best gua dapat juga masuk merentas halangan. Honestly gua story dekat korang, dalam banyak2 acara, acara ni la paling gua nak elak sekali dari masuk. Serious cerita gua lagi sanggup lari almost 3 ke 4 km dalam hutan dari masuk pertandingan ni. hahhaha.. Tapi tu la. Kuasa Allah. Dia permudahkan acara tu dan gua pun yang sepatutnya bertanding dengan angkuh dan takbur menyuruh budak junior masuk ganti tempat aku. Hahhahaha... Pandai dak? BTW, merentas halang dapat no-3 peringkat sekolah. (actually ada masalah kekiraan kat sini. Faham2 sajalah ye)

Teka, yang mana aku? Hhahahahah.

Okaylah tu. Kang aku masuk aku menangis ja sepanjang acara tu kang sezaman malu sekolah aku kot hahahhaha.

Haaaa... Gua nak selit sikit la fasal persediaan aku untuk spm.
Serious cakap, awal tahun memang padat dengan aktiviti, baik di sekolah atau di luar.
Imagine lah, gua baru beberapa minggu balik dari Umrah dah kena mengadap kem PKBM.
Dahlah bukan sehari dua. Hampir dua minggu juga la kalau tak silap.
Lepas balik dari kem pula terus mengadap mid term pulak.
Sedih kan? Boleh buat novel ni. T___T
Tapi serious gua cakap sewaktu sebelum mengadap mid term means masa gua duduk dalam kem, gua takda pun buat ulangkaji semua ni. Yelah... camna nak ulangkaji kalau pukul 10-11 malam masih tercegak lagi dekat padang kawad? Imagine plisss??

Balik dari kem pun macam tu je. Yelah kalau kerja sekolah pun nak siap dah sampai 2-3 pagi. Nak ulangkaji apa benda lagi?Tak ke penat tu. Sebab tu la habis sekolah je, lepas lunch gua terus tidur takda nya nak tengok telenovela bagai fikir nak bayar hutang semalam ja yang berjaga 2-3 pagi tu.
Tapi alhamdulilah 6 subjek dari 10 gua skor C+ . hahahaha.. bangga dak omak? Eh?

Ni la muka-muka yang selalu dok menghafal satu buku sebelum exam. Gambar ni diambil masa reunion haritu tapi girlss je. kuikuikuiku.

Okaylah taknak cerita banyak kang kalau tulis panjang-panjang pun bukan orang baca. hahhahaha
Dikesempatan ni nak ucap tq so much dekat member2 diatas terutama NurKamalia(yang duduk bertentangan dengan gua tu) dan Nur Syafikah(takda dalam gambar) sebab koranglah yang rajin perbetulkan balik bacaan-bacaan dari buku2 yang sekarang kalau ingat rasa macam koma sebulan rasanya. Dan thanks pada seluruh rakan kelas walaupun masa last payper haritu korang tak keluar(kecuali sorang) dan korang dengar cakap gua untuk tunggu dan makan together-together and selfie sesama(walau hakikatnya tak) . Thanks.. korang dah aku anggap macam adik-beradik sendiri. Hahahhaahahahha....Apa yang aku mengarut ni. BTW, aku doa korang berjaya dalam apa jua yang korang ceburi and InsyaAllah gua ada harapan dengan Haha. Okay tak lawak. Serious kalau kau(Haha) baca mohon jangan gelak kang aku tembak senapang gajah baru tahu. Eh? Tetiba je. Okay.


Assalamualaikum. :') See ya!

Tuesday, January 6, 2015

Salam 2015!

No comments:

Helloooo ebibadeh!!! Hhahaa
Assalamualaikum. 



Saja tau nak tempek gambar besor ni. Incase korang dah lupa siapa wani. Hihihihi
Tapi dah kenapa dengan panda tu?
Adakah kerana ingin menunjukkan kepada rakyat jelata yg wani baru pulang dari
melihat panda di zoo negara?
Arghhhh.... !!!!!
Totally korang salah.
hhahahahha
Saja je nak letak pic tu. Geggeegegge

Okay, kembali ke cerita asal.

Mak panda nak cakap selamat tahun baru walaupun dah 6 jan, tetap tak kira nak ucap juga. Semoga bila dah nak masuk 18 tahun ni, mak panda semakin matang dan semakin maintain kekurusan itu. Hiks. Btw, mak panda berazam nak kurang bersosial di laman sosial dan lebih sosial di rumah. Seperti menolong mak kepada mak panda memasak dan lain2. Hahahahaha... Ehh... terbanyak cakap pulak. Nampak? BMT pun tak boleh ni sebab yang mudah sahaja dah salah. Kuikuikui. Btw, selamat tahun baru.

nampak tak?
Ayat Instagram sangat.
grrrr...