Friday, July 12, 2013

Review: The Conjuring

Assalamualaikum lovelies!! ^_^


Hohohoh.. sengaja kasi gambar atas ni besar sebab jelas sikit. Kihkihkih.. By theway, Salam Ramadhan to all the Muslim outside yang berpuasa and this post I'm gonna do a review film by James Wan. The tittle is "The Conjuring". Sebelum apa-apa wani nak share sikit dekat korang yang filem ni berdasarkan kisah sebenar dari sepasang suami-isteri Warren yang bekerja sebagai paranormal. Dan filem adalah adaptasi daripada salah satu kes yang diorang telah kendalikan. Dan kalau korang pernag tengok cerita seram SAW atau INDICIOUS mesti korang tahukan kualiti cerita-cerita tersebut, sebab filem THE CONJURING adalah penerbit dari kedua-dua filem seram tadilah.


Synopsis:

  "Penyiasat paranormal Ed and Lorraine Warren bekerja membantu sebuah keluarga yang diganggu makhluk halus yang menghuni rumah mereka. Terpaksa berhadapan dengan sebuah entiti berkuasa, Warrens mendapati diri mereka terperangkap dalam kes yang paling menakutkan dalam hidup mereka".


Cast:
Vera Farmiga as Lorraine Warren
Patrick Wilson as Ed Warren
Lili Taylor as Carolyn Perron
Ron Livingston as Roger Perron
Mackenzie Foy as Cynthia Perron
Shannon Kook as Drew Thomas
Joey King as Christine Perron
Hayley McFarland as Nancy Perron
Shanley Caswell as Andrea Perron
Kyla Deaver as April Perron
John Brotherton as Brad Hamilton
Marion Guyot as Georgiana Moran
Steve Coulter as Father Jordan
Joseph Bishara as Bathsheba

So here the trailer for this movie:

(yang ni yang real trailer)

(yang pula, yang lebih details trailer) PART:1

PART: 2

PART: 3

Pictures:




P/s: next review adalah kesinambungan CHUCKY!! tayangan Malaysia untuk cerita ni nanti wani akan inform melalui blog, okay? :')  Twitter: https://twitter.com/wanieyzuki1

1 comment:

cik amal said...

mesti seram giler