Tuesday, February 12, 2013

Kitew dah nambelas dahh!!.. :P


Ok first of all, tolong jangan muntah kat sini.. Aku tahu yang ayat kat tajuk entry ni nampak sangat datang dari planet Zimbawe, kan? muahahahah.. but wait! Apa aku kesah, muahahhaha XD! Pangggss.. kena lepang.. =,=

  Bismillahirahmannirrahim.. dengan nama Allah yang maha Pemurah lagi maha Mengasihani..
Assalamualaikum korang!! *muka excited tulis karangan, padahal dah dekat pukul 3 pagi ~,~*
Tengah dok syok-syok layan makcik Ain dalam Adam dan Hawa tengah dok menangis, terpikir pulak nak buat entry ni. Yolahh.. ada budak tukan, dah 16 tahun dah semalam. Kihkihkih..:P rasa macam baru semalam je orang tu lahir, muahahahh.. *nampak tak ke-excited-kan dia?? :B*

  Heheheeheh... ok straight to the point *serius* budak nambelas tahun semalam tu aku. *dah tukar style dahhhh..*  muahahahha.. rasa macam tak percaya pulak aku dah 16 tahun 1 hari harini :B *over minah ni*. Selalunya, kalau budak dah cukup umur macam wani ni, mesti point dia satu je. Nak buat lesen moto titik. Yeahh.. betullah tu dan taksalah pun, sekurang-kurangnya dapat kurangkan bayaran saman right? Macam wani..... Ishhh, taknaklah ambik lagi! Mak cakap wani ni, panjang kaki pulak nanti. Tahukah korang apa maksud yang cuba disampaikan ibu, iaitu Puan Rosinah binti Arifin? *macam cikgu pulak kihkihkihhh*

  Yess betul tu murid-murid sekalian! :D Apa yang mak wani nak sampaikan ialah, nanti wani akan merayap merata kesana kehulu kehilir titik no koma no tanda seruan and no more whatsoever. tsskkskk.. T_T Rasa macam jeles pun ada sebab tengok kengkawan ada lesen,tapi bila fikir semula betullah tu. Lagipun wani bukanlah hyper sangat pasal nak moto ni. Haishhh.. apa kejadahnya aku nak bawak moto hanya semata-mata nak pergi sekolah sedangkan pada masa yang sama aku boleh tumpang mak aku yang sememangnya lalu jalan yang sama ke sekolah aku, hari-hari. Lagipun dapat jimat duit, that it is important! Bukan apa, duit tu kalau aku guna beli dua tiga ketul ayam goreng dekat KFC kan lebih afdal.. mihmihmih.. :B

  Hari isnin lepas yakni hari kedua Chinese New Year *Oppss, terlupa, Gong Fa Cai!* wani dah pinjam mak wani pergi ke bookstore, seperti dijanjikan minggu sebelum-belumnya. Aim wani satu je, nak beli buku dengan duit mak dan abah. *errr.. tak straight sangat ke aku ni? =,=* Yelah haritu duit 100 inggit tu mana cukup nak beli buku, baru beli 3-4 buku dah overdose ke RM 1++, nasib baik ada kad discount, tidak aku say hye-hye-bye-bye la kat akak kaunter tu. So seperti dijanjikan, mak dengan abah dah berpakat nak bagi seorang RM50 *alhamdullilah.. :')* kat wani untuk wani gunakan beli buku rujukan tapi hakikatnya tidaklahhhh.. ye.. hehhehehe :B

*sorry gambar tak clear, sebab tangkap guna hanset buruk T_T*

  But hye, I'm still bought some of exercise book, like-P. Islam (SPM), Mathematics (FORM 4 only) and B. English (SPM). Yang lain-lain macam komsas ke apa, ingat nak pinjam kat library aje, atau kalau takda nak beli midterm ni atau next year atau pinjam dari senior. Sebab semua tu macam tak berapa guna sangat. Furthermore, kimia, addmath and fizik dah beli masa dapat duit seratus tu. Dan kalau korang tengok novel-novel tu adalah novel yang wani aim dari tahun lepas nak beli. Tapi takdapat sebab poket kering.. tsktsktsk

Taddaaaaa... nilah novel yang wani nak beli dari last year. Tapi bila jumpa dekat bookstore tu terpikir jugak 
nak beli ke tidak, nak beli ke tidak. Sebab harga dia bolehlah buat budak sekolah macam aku histeria muahahah. Half RM50 tau, sebab tulah masa kat bookstore tu wani asyik dok calculate je dalam otak ni, takut jugak takcukup atau terlebih. Yelahh.. buat kena terlebih walaupun dah discount, malu eden dibuotnyo...hahhahahah.. :P Tapi alhamdullilah, Allah kurniakan akal untuk wani berfikir dan mengira. Dan tepat sekali jangkaan wani, semua ni kurang dari seratus inggit.. Teng...teng... hahahah RM 92 bahh.. :P



P/S: petang tadi baru terpikir.. "aku nak menelaah buku ka, menelaah novel ?" hehhehe.. :P oklah nak sambung tengok adam dan hawa..

P/s/s: makcik ain nangis lagi.. tskktskk T_T


salam semua dari wani.. :P shawl duo tone dari> INDAH SHAWL

4 comments:

Yasmin Aris said...

hoho. eksaitednye dia.
kite baru 2-0 tahun :3

♥WanieyZuki♥ said...

hehheh.. eh yeke 20?.. muda lagi kot.. :D

Cikgu Fikri said...

kita plak baru sweet 22..(huhuhh)..
Alhamdulilah amsih diberi kesempatan utk bernafas di muka bumi Allah S.W.T kan..moga kita manfaankan sebaiknya.. Amin..

btw, byknya buku2 tu... fiq pun suka baca buku.. tp, emsti baca lmbt..sbb mood tu kejap ada..kejap xder..huhu

♥WanieyZuki♥ said...

amin.. ya Rabb.. novel tu baca ikut mood la jugak, sebab sekarang homework makin banyak.. muehehehhe