Friday, December 28, 2012

Giveaway Akhir Tahun 2012 Dan Awal Tahun 2013 by Honey Yeo!

Assalamualaikum...!! :D

 *Sesungguhnya kasih sayangku tiada batas...Namun secepatnya engkau harus ku lepas* by KangenBand..

 Hari ni wani nak join GA dari sis Honey Yeo! Simple saja dalam GA ni korang kena ceritakan kenangan atau peristiwa yang tidak dilupakan sepanjang 2012 dan harapan atau impian atau wish korunk untuk tahun baru ini~ HOHOHO.. *bukansanta* senangkan?? ^__^ thank you kepada sis Honey Yeo! kerana invite wani.. Oyyeahhh!! :D


 KENANGAN/PERISTIWA YANG TIDAK BOLEH DILUPAKAN (2012)!


>Wani tak pasti samada yang ni kenaangan atau peristiwa, so pada sis Honey Yeo! diharap tidak keliru atau bercelaru ye Hhehehe..Ni memang takboleh lupa sebab, dia berkaitan dengan seseorang yang wani suka saaannnggaaattt! *bukan cinta ke pebenda* Let's me tell you first.. ^__^ Pakcik ni *lebih senang guna panggilan tu sebab dia tua setahun dari wani, dan wani agak geli nak panggil nama dia. Jangan tanya kenapa TECHEEE!!* wani suka sangat since sejak wani form 1, sampai sekarang. Wani tak tahu samada dia tahu atau tak pasal ni, tapi yang pastinya, 7 hari sebelum exam PMR sebenarnya diadakan, sekolah wani ada buat HARI ANUGERAH CEMERLANG dan wani adalah salah seorang yang penerima hadiah untuk hari keesokkannya HARI ANUGERAH CEMERLANG diadakan. Sehari sebelum tu, cikgu ada panggil semua yang terlibat untuk buat rehearsal, disebabkan pakcik tu memang pandai so memang wani dari first lagi dah agakla yang dia akan ada masa raptai tu. 

  Bila cikgu nak susun tempat duduk pelajar yang ambik anugerah tu, wani agak terkejut sebab duduk depan pakcik tu. Dalam hati dupdap...dupdap... Allah ja tau! XD.. Kenapala kena duduk depan mamat ni, nyesal aku tak belajar sungguh-sungguh tahun lepas, kalau tak tentu aku still duduk kelas yang sama* ehh benda lain pulak keluar XD*.. sobs..sobbs..  So sepanjang wani duduk depan dia, memang takjadi kerja wani dibuatnya. Iyelah duduk depan crush kita. Ehh..mehhh habaq kat cek sapa yang tak syok duduk depan orang yang dia suka?? -___- Tengok dari 5 batu dah syok sendiri, ini apatah lagi duduk dekat selang beberapa inci je.. 


  Moment yang tak boleh dilupakan apabila masa lagu dimainkan dalam hall , wani cuba hentak kasut sekolah try ikut lagu tu, tapi pakcik belakang ni tak kasi can! Korang tahu, dia pun dok hentak kaki jugak. Konon nak tunjuk kata kasut kulit dia lagi bunyi sedap la tu! Huishhh..pergi jalanlah kau! =,= HAHAHAH.. And satu lagi masa dia panggil wani tapi wani buat deekkkk je. Iyolahh, boleh dia panggil kat wani yang super ohsem ni "Hoi--Hoi!" apa kau ingat ni cerita P.Ramlee ke yang ko nak nyanyi-nyanyi tu? -___- Tambahan pulak wani masa tu agak macam segan la nak pusing belakang dan tanya "Yeeee.. kenapa?" sekali posing ayu bagai.. Yelah sapalah kita ni... *buat sedih sikit yeee* sobbsobbsobb.. dah la kurang cun, belajar pun ko, masa kelas MATH muka nila yang dia selalu nampak suka merayau merata-rata satu sekolah..Hahahah *jangan ikut ye adek-adek :P*.. 


 Disebabkan wani tak layan sebab dia panggil macam tu, dia dengan sonang hati abah dio cuit bahu wani. Weeyyy.. kau pahal ahhh cuit bahu aku??!! Singgungkan baru tahu! hahah takda la cakap macam tu, cuma rasa nak pelempar je mamat tu..ahahhaha XD Then wani pun pusing, dia dengan senyuman menawan *SENYUMMU MENAWAN... MENAWAN.. tetiba lagu najwa keluar..* dia , tangan kiri tunjuk orang belakang yang panggil wani tu.. Cisshh.. kuang asam+gula punya orang belakang! HAHHAHA.. Wani pun pergi dengan muka masam kat orang tu, rupa-rupannya dia minta tisu sebab dia solsoma..ahhh betul ke tidak aku eja ni..ahhh lantaklah..hahhaha.. 


  Lepas wani bagi tisu kat orang tu, wani terus duduk tempat wani. Dalam hati still rasa takpuas hati kat pakcik tu..heheh Dalam duk syok-syok merenung air hujan yang kian lebat live depan mata ni, ku terdengar suara yang merdu memanggil diriku yang super ohsem ni *sila muntah hijau =,=* Macam biasa la pakcik tu, dengan mukadimah yang super ashemnye panggil orang "hoi..hoi..!" Untuk mengelakkan mamat belakang tu cuit wani sekali better wani pusing belakang sebab wani bukanlah ketegori yang boleh sabar orangnya harap maklum.. Pusing je belakang, dia hulur poket tisu tu dan cakap "Orang belakang bagi" then wani cakap terima kasih terus tengok depan.. hehehh SEKIAN..



HARAPAN/PERMINTAAN UNTUK TAHUN BARU NI!


 Nak Start focus dengan pelajaran.. :)
 Nak diet! Hahahha.. XD *mission takpernah jadi sebab
               selalu kalah dengan masakan mak.. :P
 Hmm..Nak jadi lebih baik better than before.. :)
 Nak ngorat crush! ehhehe *gatai engkau yo!* XD
 Nak simpan duit banyak-banyak untuk masa hadapan
               *cliche jee.. HAHAHA :'P*

oklah sampai sini saja yo..kita jumpa lagi tatata... KLIK SINI> Honey Yeo! untuk join sekaki GA sis Honey Yeo!.. :)

5 comments:

syafiqakarim said...

moga terlaksa lah

♥WanieyZuki♥ said...

heheh.. insyaallah.. aminn.. :D

✸Maizatul Nurirwane Idr✸ said...

Aminn amin ;)

GA yang sama.
Follow, jom sini

http://softness-self.blogspot.com/2012/12/giveaway-akhir-tahun-2012-dan-awal.html

eymasu said...

terbang dari GA yang sama..(^_^)DKDE

http://eymasushoppe.blogspot.com/2012/12/giveaway-akhir-tahun-2012-dan-awal.html

♥WanieyZuki♥ said...

thank semua.. =) done follow your blog, both of you! :)